Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történések - 2012


vonal---december.jpg

prosi-en.jpg
Elkészültem a Sümeg-prospektussal (a teljesség igénye nélkül). Már csak a nyomdára vár!

 

 

 

vonal-oktober.jpg

ob-3-w.jpg2012. október 5-6-7-én Csaba-fiam versenynapjait töltöttük Kaposváron, ahol újra - immár harmadszor - lett Magyar bajnok a CIC** Nemzetközi Lovastusa versenyen, ami egyben Nemzeti Bajnokság is volt.
Bővebben >>>

 

 vonal-oktober.jpg

kozos-meghivo.jpg
2012. október 02.-án, 19 órakor Bécsben közös kiállításmegnyitó a Künstlerhaus művészeinek. Közöttük Éva Sárközi Pusztai.
Bővebben >>>

vonal---szeptember.jpg 

borito-elso-kulso-masolata.jpgKikerült a nyomdából a 2013. évi Ferences Kalendárium. A mai (szeptember 16.) nagy Mária-napi búcsún már olvashatják is (nem csak) a zarándokok.

 

 

vonal---julius.jpg 

boritokulsok.jpgLassan elkészülök és mehet a nyomdába a 2013. évi Ferences Kalendárium, melyet szerkesztek és tördelek.

 

 

vonal---junius.jpg

2-fiam.jpgGyerekeinknél tett látogatásunk pillanatképei 2012. júniusában, É-Németországban, a szokásos lovastusa-bajnokságon:
Kutyaélet északon >>>>>
A patkánylegenda városában >>>>>
Bardowick-i Dóm >>>>>
Újra Lüneburgban >>>>>
 

 

vonal---junius.jpg

  

  Fiaimmal, itt... - mint minden évben.

 vonal-majus.jpg

016.jpgKét születésnapot ünnepeltünk egyszerre. Várkonyi Nándor május 19-én lett volna 116 éves és Emlékszobája 0-ik éves.
Köszönet Kereszturi Józsefnek és a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár Igazgatójának és összes dolgozójának, akik ezt az örömünnepet "okozták" nekünk és helyet adtak Várkonyi Nándor emlékének megőrzéséhez!
(A képen tortából a Pergő évek.) Tovább a fotókhoz >>>

Kereszturi József (a Pécsi Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója) avatóbeszédét a "Várkonyi Nándor ma" menüpont alatt is olvashatják >>>


A Várkonyi Nándor Emlékszoba megnyitásának ünnepsége

Médiahírek:
"Az irodalom kettős ünnepe Pécs belvárosában"
>>>>>
"Megnyílt a Belvárosi Könyvtár Pécsen"
>>>>>

vonal-majus.jpg

 

meghivo-6.jpg2012. május 16-án, 17 órakor a Csorba Győző Városi-Megyei Könyvtár szervezésében felavatjuk Várkonyi Nándor emlékszobáját a volt Hamerli-házban (Belvárosi Könyvtár) - Kossuth Lajos u. 9.

Részletes program és meghívó >>>

 

 

vonal-majus.jpg

konyvhet.jpg2012. május 7-én, 13 órakor Várkonyi Nándor konferencia a Művészetek Házában, a Pécsi Könyvfesztivál keretében. >>>>>
Előadók: Mezey Katalin, Miklóssy Endre, Várkonyi Péter, Hafner Zoltán és Szörényi László

 

vonal-majus.jpg 

horkay-kiallitas.jpg

Májusi kiállítás Rómában

vonal-aprilis.jpg 

kep1.jpg2012. április 28-án születésnapi díszelőadás a Bóbitában. "50 év (nem csak) 25 percben" gálaműsor. 50 éves a Bóbita! Ott a helyem...
Részletes program >>>

Tovább a fotókhoz >>>

 

vonal-aprilis.jpg

vendegbabak---meghivo.jpg

2012. április 17., 17:30-kor. Ott a helyem. Sokat "mesélhetek"...

 

 

 

 

vonal---marcius.jpg

era-creatio.jpg2012. március 31-én, Csabrendeken, 17 órakor a Művelődési Házban tartott bemutatón egy kis használati útmutatóval szolgáltam Horváth Kovárci Erika "létviseletéhez"-hez. Era "kreációi" csodálatom tárgya. Nem is annyira a produktum, hanem ami mögötte rejlik...

Amit láttunk nem a tömegízlést irányító divatról szólt, hanem az anyag és a lélek egymásra-találásáról, nevezhetnénk az egymásra-hatás összművészetének a ruhák világában.
Erika, amikor beletúr egy ruhakupacba, kezére találnak az elhasználódottnak hitt darabok, melyeket ő felöltöztet saját belső világával és újra hordhatóvá teszi, amit fokoz az a gyönyör, amikor megleli viselőjét, vagy fordítva. Akkor mi az amit láttunk? Valóban újrahasznosítás? Létviselet. Era újrateremt. A farmernadrágból tunika, a bő szoknyából nadrág lesz. Anyagait maga festi, batikolja. Kedvelt anyag-kellékei a bélésselyem, a selyemkontúr és a kézzel horgolt terítővirág. Csipkét, gyöngyöket, virágokat használ. Munkáiban ne keressük a varrónők precizitását, ő a széleket nem takarja és szabásmintáit maga a ruha súgja. „Belülről” dolgozik, előre sosem tudja, mi lesz belőle, menetközben alakul ki. Bátor és merész a színekkel. Amikor elkészül, ruhái új útra indulnak, hogy egymásra találjanak viselet és viselője.
Darabjai mindig rátalálnak méltó párjukra…

era-1.jpg niki.jpg kata.jpg kockas.jpg duo2.jpg
>>>>>

vonal---marcius.jpg

sumegi-vadgesztenyek-1.jpgMentsük meg, amit a természet ránk hagyott örökül! Megtehetjük és meg is kell tennünk! Közeledik a tavasz. Még időben megmenthetjük Sümeg gesztenyefáit, melyet Simon István olyan szépen megénekelt és oly örömmel sétálunk alattuk. (Ehhez nyújt segítséget a cikk írója, dr. Vitai Márta. Olvasásához kattintsanak a képre.)

 

  

 

vonal---marcius.jpg

cimg3381.jpgA pécsi Hamerli-ház emeletén lévő könyvtárszobából nyíló teremben kap helyet a Várkonyi Nándor emlékszoba, az egykori dolgozószoba bútoraival, könyveivel és személyes tárgyaival. Kende Ágnes (nővérem) a Csorba Győző Városi könyvtár dolgozóinak segítségével rendezi be a helységet. Ünnepélyes átadásáról és a nyitás időpontjáról időben szólok.

 

vonal-februar.jpg 

tdm-prosi-borito.jpg

Elkészültem egy prospektussal, melyet a sümegi TDM az idei Utazás Kiállítás-ra szánt szóróanyagként és Sümeg szálláshelyeit is tartalmazza.

 

 

januar-aktualis-vonal.jpg

kalendar-01.jpg

 Már olvasható és használatba vehető a Sümegi Várbirtokosság 2012. évi Kalendáriuma, melyet 2011 utolsó hónapjaiban terveztem, szerkesztettem és összeállítottam, hogy időben kézhez kapják, akik kíváncsiak Zöldy Pál értékes gondolataira, melyek tükröt tartanak mindennapjaink elé. Aktuális oldalai olvashatók a Várbirtokosság honlapján.
A Kalendárium lapjai képekben >>>>>

 

A mappában található képek előnézete Várkonyi Emlékszoba