Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kende Sándor

2013.02.27

Kép (Nagyításhoz klikk a képre)

 

"A kultúra közkatonája volt. Sírkövére 17 éve írták rá: 1918-1992 Kende Sándor író. És megkapta azt az elismerést is, hogy a márványon ez áll még: Lilith fia. Az emlékezés a névtelen katonát is megilleti, legyen ez a kötet virág a sírján..." (Regényi Ildikó)

 

Művei: Ember nem hallotta (versek); regényei: Három Lázár; Egymásra ítélve; Liltih fiai; Közel a mennybolt; Testvérek; Elárult élet; Fekete vakáció; Felmentő ítélet; Szerelmetes barátaim; A Szajna lánya (elbeszélések, karcolatok); Furcsa lány; Szembenézni; Mondani valamit (elbeszélések); Száguldó nyugtalanság; Fekete rapszódia/Anyám regénye; Sorsom a könyv (önvallomás); Őszes Ádám lánya; Pistám szerelmei; Ittfelejtett engem az Isten (posztumusz-1993). Ifjúsági regényei: Lusta Emmi és az indián; Lusta Emmit tetten érik; Lusta Emmi és a szerelem; Hadova Papa és a Mozdony Galeri.

 

 

Még több Kende Sándorról >>>

 

 

 

Kép2010. november 20-án a pécsi Király utcában, a volt Magyar Írók Könyvesboltja (5. szám) falára méltón felkerült Kende Sándor "Városfoglaló"-plakátja is. 1956-tól vezette az üzletet és alakította ki benne a Libresszót, ahova nagyon sok jeles író járt be dolgozni, beszélgetni, kávézni és hétköznapi találkozásokra az olvasókkal.
Élete >>> 

 

 

Kép   Kép 
Kende Sándor özvegye (Regényi Ildikó) idézi fel emlékeit a Könyvesboltról, 
a Libresszóról és az ehhez kötődő szellemi életről, írói kapcsolatokról >>>

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Apám munkáiból