Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


András Ferenc

2018.06.16

András Ferenc

András-Feri.jpgAndrás Ferenc filmrendező Balatonszepezden, majd Kővágóörsön telepedett le és rendszeresen felbukkan az azóta Sümegi Várbirtokos-okká egyesült barátok körében a kölcsönös tisztelet és barátság övezte találkozásokon. Rendezvényeiken szívesen mond megnyitó beszédet, hiszen nem idegen táj ez neki. Gyermekkora vidéke. Szülei a sümegi temetőben nyugszanak, de élnek még ma is rokonai a városban.

"Állandóan csak jót alkotni fizikai-szellemi képtelenség. Amíg a film készül, csupán kísérlet, magában hordozza a bukás és a siker lehetőségét. Elsősorban nem a népszerűségre törekszem, inkább saját felelősségérzetem ösztökél."

Várbirtokosi jelenlétei:
- Akkor kezdődött, amikor Szokoly Györgynél (Rómában élő grafikus) - aki évenként augusztus 20-án baráti estet tart sümegi kertjében - összetalálkozott Sárközi Zsolttal (a gyümölcsös gazdával) és felfedezték pesti életük közös szereplőit.
- Bazsiban megnyitotta Németh János keramikus kiállítását 2007 áprilisában.
- A IV. Szent Jakab Napok-on bemutatásra került Veri az ördög a feleségét c. filmje.
- A Kézműves Borászat felkérésére részt vett és rövid beszédet mondott a Balaton-felvidéki Borvidék borászatainak bemutatkozásán a pesti Pilinszky Café-ban, hiszen jó ismerőse volt Pilinszky, a költő és jómaga is gyakori látogatója a kávéháznak.
- Sümegi múltjáról maga vall nekem a 2006. évi Sümeg és Vidéke c. újság hasábjain (teljes cikk ide kattintva olvasható).

Info TV 2013-03-28 from Info TV on Vimeo.

 

Midőn Cseh Tamás és Cserhalmi György a sümegi vár fokán... 
(Rendezte: András Ferenc)