Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerkesztések - Tervezések - Korrektúrák

2022.02.10

 

b1-simon-istvan-emlekfuzet.jpg

Örülök, hogy Bazsi engem bízott meg ennek a kiadványnak a létrehozásával, összeállításával és nyomdakészre szerkesztésével. Köszönöm Németh István Péter, tapolcai költőbarátomnak, hogy támogatott engem Simon Istvánról szóló előadásaival és írásaival! (2021.12.17.)
Lapozgató >>>>>

 

kep1.jpg

borito-1-minta.jpg

Kérésre elkészült a Csabrendek évszázadai I. c. nagy album, melyet én szerkesztettem, terveztem, tördeltem és végeztem a nyomdai előkészítést, a borítóval együtt. A 366 színes oldalból álló könyvnek lesz folytatása...

kep1.jpg

miklossy-varkonyi-kende.jpgA 90. Ünnepi Könyvhétre megjelent Miklóssy Endre könyve Várkonyi Nándorról, melyhez a MMA megbízásából és felkérésére elkészítettem Várkonyi válogatott bibliográfiáját (kb. 50 oldal terjedelemben).

kep1.jpg

v-w-2.-jav.-vw.jpgHamarosan megjelenik, feldolgozásomban, szerkesztésemben, nyomdai előkészítésemmel és borítótervemmel Várkonyi Nándor és Weöres Sándor barátságának és kapcsolatának dokumentumai (a Várkonyi-hagyaték alapján). Kiadja az Írók Alapítványa - Széphalom Könyvműhely, Budapest.

kep1.jpg

csorba-eloadas.jpgKöszönöm a Csorba Győző Társaság elnökének (prof. dr. Nagy Imrének) és titkárának (Pintér Lászlónak), hogy velem, illetve előadásom nyomtatásban való megjelentetésével debütált az a szándékuk, hogy dr. Nagy Imre szavait idézve: "... a Janus Pannonius Társaság hagyományát is folytatni kívánjuk, remélve, hogy törekvéseink találkoznak a mai olvasók érdeklődésével."!
(2019. február 25.)

kep1.jpg

 

weores-sandor---konferencia-programfuzet-1.jpg

 

 

 

A 2017. szeptember 19-én, a konferencián elhangzott előadásom írásos anyaga >>>>>

kep1.jpg

vnbiblbor-w.jpg

Elkészültem Várkonyi Nándor válogatott bibliográfiájával, a Magyar Művészeti Akadémia felkérésére.

kep1.jpg

oreghegyi-b1-4.jpg

2017. augusztusában megjelent az általam tervezett, szerkesztett, nyomdakészre összeállított helytörténeti kiadvány Csabrendekről.

kep1.jpg

programfuzet-2017-nyitott.jpg2017. januárjában nyomdakészre terveztem és szerkesztettem Sümeg város éves programfüzetét. Már el is vihető a Tourinform irodából.

 

kep1.jpg

 

bfb-elo.jpg prosi-elo.jpgMenet közben elkészítettem egy 20 oldalas élményfüzetet a Balaton-felvidéki Borvidékről, mellé egy prospektust a vidék borászatairól. Terveztem, szerkesztettem, gondolatait tereltem és nyomdakészre dolgoztam össze.

kep1.jpg

nka_csak_logo_rgb.jpgElkészültem egy ismeretterjesztő kiadvány kéziratával, Várkonyi Nándor fotó- és dokumentum-hagyatékának rendszerezése és regisztrálása alapján. Ez a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült munka "előhírnöke" egy majdan teljes Várkonyi adatbázisnak.

kep1.jpg

vn-zold-vagott.jpgMegjelent! Könyvem kapható a Magyar Napló könyvesboltjában, a Codex könyvesboltban, a Könyvtárellátónál, az Írók Boltjában, a Líra könyvhálózatnál, a Libri-nél, a Püski Könyvesházban, a Pult és Anima bolthálózaton keresztül a Bookline-nál és az Írók Alapítványa - Széphalom Könyvműhely kiadónál.

kep1.jpg
vn-borito-vv.jpg2016. májusában volt Várkonyi Nándor születésének 120. évfordulója. Jelenleg minden napomnak minden percét az ő munkásságának szentelem. Ezért nagyon szeretném, ha az a könyv, amit most készítek róla és életéről, elérhető legyen erre az alkalomra - és utána is. Köszönöm mindazok segítségét, akik erre lehetőséget adnak és addig is segítik munkálkodásomat!

 

kep1.jpg

kalendar-kulso-w.jpg

...és már elkészültem a 2016. évi Ferences Kalendáriummal is...

 

kep1.jpg

kaptato.jpg

Nyomda alá szerkesztettem Zöldy Pál gondolatait a keresztútról, melynek ihletője Somogyi Győző grafikái (is). Címe: Kaptató. A Húsvétra megjelenő füzetecskének a bemutatása és beszélgetés a szerzőkkel 2015. március 19-én, 17 órakor a sümegi Városi Könyvtárban. Részlet a felolvasó estből >>>

kep1.jpg

ramassetter_asztalnal.jpg

 

A Ramassetter Vince emlékszoba tablóit terveztem, szerkesztettem és összeállítottam nyomdakészre, 2014-ben.

kep1.jpg

 

ferences---2015.jpg

A 2014. évi sümegi Fájdalmas Szűzanya Nagybúcsúra elkészültem a 2015. évi sümegi Ferences Kalendáriummal is, melyet szerkesztettem, terveztem és nyomdakészre tördeltem.

 

 

kep1.jpg

zp-borito-terv-1.jpg

A 2014. júniusi Ünnepi könyvhétre kikerül a nyomdából Zöldy Pál Kerékvető c. könyve, melyet szerkesztettem és a borítóját terveztem. Ajánlás: Németh István Péter, Előszó: Barlay Tamás, a szöveget gondozta: Maleczki József.

 

kep1.jpg

audio-var.jpg
Elkészítettem Sümeg nevezetességeinek audioguide-os feldolgozását 2014. áprilisára.

kep1.jpg

sp-10-21-cim.jpg
Sümeg város új prospektusát terveztem és szerkesztettem újjá, egy kicsit más arculattal és új fotókkal.
(Természetesen az előírt szabványoknak és követelményeknek megfelelően.)

 

kep1.jpg

cimkep-terkephez-kicsi.jpg
Terveztem és elkészítettem Sümeg város utcatérképét. (A térkép rész közös munka a COLOR-MapArt-tal.) 

sumeg_w.jpgterkep-b.jpg

 sorvalaszto-2013.jpg


 
ferenceskalendar---2014.jpg


Elkészültem a 2014. évi sümegi Ferences Kalendáriummal. Szeptember 15.-i Fájdalmas Szűzanya Nagybúcsún már kézbe is vehetik a hívek.

 

sorvalaszto-2013.jpg

 

 

 

1.old.-borito.jpg


Bazsi kertek gyümölcsei c. kiadvány, melyet terveztem és szerkesztettem. Megjelent 2014-ben.

 

 

 sorvalaszto-2013.jpg

prosi-en.jpg  tdm-prosi.jpg

Év végére befejeztem 2 db sümegi prospektust
, melyek elvihetők a Tourinform irodából.

 

 

  vonal-2012.jpg

 

boritokulsok.jpg


Július végére befejeztem a 128 oldalból álló, 2013. évi sümegi Ferences Kalendáriumot, mely minden évben megjelenik a szeptemberi Fájdalmas Szűz Anya főbúcsúra. Szerkesztettem és tördeltem.

 

 

 

 

 

vonal-2012.jpg

tdm-prosi-borito.jpg

Elkészültem egy prospektussal, melyet a sümegi TDM az idei Utazás Kiállítás-ra szánt szóróanyagként és Sümeg szálláshelyeit is tartalmazza.

 

 

vonal-2012.jpg

 

kalendar-01.jpg kalendar-52.jpg Kikerült a nyomdából a 2012. évi kalendáriumunk. Élvezet volt dolgozni vele. Bevezetőjét itt >>> olvashatják. Akit érdekel, milyen gondolatok fogalmazódnak meg benne, írjon nekem >>>>>.

 

  

 

 

 


   

 

kek-2011.jpg

tabla-nagy---varoldal-web.jpgvaroldal-terkep-web.jpg
A Balatoni Szőlő- és Borkúltura Egyesület részére egy ismertető tábla és egy
térkép-tábla tervezése, összeállítása és szerkesztése a történelmi szőlőültetvény területére, a sümegi vár oldalában. Méretük 180x100 cm.
(2011. április)

 

kek-2011.jpg

 

 

Kép
2010-ben elkészült egy (78 oldalas) képzőművészeti katalógus, melyet nyomdakészre szerkesztettem.
Egy kanadai festőművésznő életművét tartalmazza. 
Florence Vale alkotásaiból kiállítás nyílik majd 2011-ben Brampton Ontario-ban (Kanada).

 

kek-vonal.jpg 

 

KépKép
Utolsó munkám 2010-re >>>
(tervezése, összeállítása, szerkesztése)

  

Munkálmányaim 2007 óta >>> 

 

 

Kép


Egy éven keresztül terveztem, szerkesztettem, fotóztam és "újságírtam" a több, mint 100 éves múlttal rendelkező "Sümeg és Vidéke" (politika-mentes, tárgyilagos, naprakész) városi újságot.

Kép

  

Kép koszeghy.jpg  
A Balassi Könyvkiadónak köszönhetem átmenetemet a lókorszakom-ból a szerkesztés világába.
www.balassikiado.hu

Önbizalmam parányi szikráját újraélesztette: Kőszeghy Péter az MTA Irodalomtudományi Intézetének tagja és a Balassi Könyvkiadó igazgatója. Én őt tartom a legnagyobb élő Balassi-kutató-szakértőnek.
Ő tehet arról, hogy megjelenik a Magyar Művelődéstörténeti Lexikon (MAMÜL), mely a középkort és kora újkort dolgozza fel. Ez az első ilyen munka Magyarországon. Nem ártana, ha ott lenne minden könyvtár és iskola polcán! (Eddig az első 13 kötet készült el.)
 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Munkálmányaimból